3D-Geprinte Woonunit


Vanuit de behoefte aan woningen voor kleine huishoudens is het idee ontstaan om tiny houses te maken die met zeer beperkte bouwactiviteiten op locatie, geplaatst kunnen worden in een groene omgeving. Daarbij wordt de bodem ongemoeid gelaten. Bij dit woonconcept komen de bewoners en hun bezoek het terrein op en kunnen direct hun fiets of auto stallen onder een zonnepanelen-afdak. Over een halfverhard pad loopt men dan naar hun wooneenheid. Infrastructuur hoeft nauwelijks te worden aangelegd, want de woningen zijn grotendeels zelfvoorzienend.
Om de woningen te plaatsen wordt per woning een aantal palen in de grond aangebracht waarover een rail komt te liggen. Deze rail ligt boven het maaiveld waardoor onder de woningen een vrije doorgang voor plant en dier ontstaat.
De woningen worden opgebouwd uit los te transporteren ‘ringen’ van 3D-geprint beton. Deze worden geplaatst op twee rails en na montage vormen ze een complete buitenhuid van de woning.
Het met beton printen van de complete buitenhuid is een slimme techniek die gebruik maakt van het continu leggen van laagjes beton over elkaar. Het hierdoor verkregen oppervlak heeft een fraai en natuurlijk ogend lijnenspel. De ontworpen woningen maken optimaal gebruik van de 3D-printtechniek en zijn door hun in basis hyperboloïde vorm bijzonder stabiel.
In het hart van de woning zijn de voorzieningen voor sanitair en techniek aangebracht. Hierdoor ontstaat aan elke open zijde een in het licht badende leefruimte die grenst aan een ruime veranda. De woningen hebben door hun bijzondere vormgeving een geborgen én open karakter.

 
Projectnummer:  282
Projectnaam:  3D-Geprinte woonunit
Locatie: Wordt gezocht
Betreft:  Tiny house
Opdrachtgever: Kampertbouw
Bouwer: Kampertbouw / Bruil
   
Ontwerp:  2019
   
Links: Kampertbouw
  Bruil

SYNARGIO architecten | Stationsweg 9 | 6711 PJ  EDE | Postadres: Postbus 8243 | 6710 AE  Ede
t: 0318 618 311 | i: www.synargio.nl | e: | kvk: 09076365 | btw: NL800959115B01

privacybeleid