Appartementengebouw langs N224
 

Pollekamp Ede


Het Nieuwe Landgoed wordt in tweeën gesplitst door de N224, een belangrijke lokale ontsluitingsweg voor Ede.

Komend vanuit het westen passeer je eerst de prominente gevels van de woonwijk Kernhem ten Noorden van de N244. Samen met de Laan van Kernhem zal dit project de entree van Ede gaan vormen.

Door de geluidsbelasting van de N224 vraagt de ligging van het appartementengebouw om balkons aan de geluidsluwe zijde. Dit impliceert dat de galerijen aan de kant van de N224 komen. Omdat het appartementengebouw in zekere mate het gezicht van Ede gaat vormen vraagt dit om extra aandacht bij de vormgeving van de galerijen. Het Nieuwe Landgoed vormt een schakel tussen de woonwijken Kernhem en Veldhuizen. Kernhem kent een rijk gedetailleerde en zorgvuldig vormgegeven architectuur. Veldhuizen wordt gekarakteriseerd door projectmatige woningbouw volgens de principes van het nieuwe bouwen met een hoge mate van repetitie. De vormgeving van dit project moet deze verschillende karakters verbinden.

De vormgeving kan worden gekarakteriseerd door een opbouw in basisvolumen omgeven door schijven. De basisvolumen zijn sober en doelmatig, terwijl de schijven de klassieke rijke architectuur van Kernhem representeren.

Doordat de schijven een relatie aangaan met de vormgeving van Kernhem ontstaat een goede entree van Ede. Richting Veldhuizen vormen de schijven een schakel naar Kernhem. Naast de klassieke architectuur van de schijven worden de overige galerijen en balkons voorzien van een veranda-achtig lijnenspel waarin de vloerafscheidingen worden opgenomen.

Projectnummer: 197
Projectnaam: Het Nieuwe Landgoed
Adres: Pollekamp
Plaats: Ede
Betreft: 22 Appartementen
Opdrachtgever: Woonstede
Bouwer: Dura Vermeer
   
Ontwerp: 2013-2014
Realisatie: 2014
   
Links: Woonstede
  Dura Vermeer

SYNARGIO architecten B.V. | Stationsweg 9 | 6711 PJ  EDE | Postadres: Postbus 8243 | 6710 AE  Ede
t: 0318 618 311 | i: www.synargio.nl | e: | kvk: 93444583 | btw: NL866403152B01

privacybeleid