Twinkelhuis: Tiny house in hout

Twinkelhuis: Volwassen Tiny house in hout

 
Vanuit de behoefte aan woningen voor kleine huishoudens is het idee ontstaan om volwassen tiny houses te maken die met zeer beperkte bouwactiviteiten op locatie, geplaatst kunnen worden in een groene omgeving. Daarbij wordt de bodem ongemoeid gelaten. Bij dit woonconcept komen de bewoners en hun bezoek het terrein op en kunnen direct hun fiets of auto stallen onder een zonnepanelen-afdak. Over een halfverhard pad loopt men dan naar hun wooneenheid. Infrastructuur hoeft nauwelijks te worden aangelegd, want de woningen zijn grotendeels zelfvoorzienend.
 
Om de woningen te plaatsen wordt per woning een aantal palen in de grond aangebracht waarover een rail komt te liggen. Deze rail ligt boven het maaiveld waardoor onder de woningen een vrije doorgang voor plant en dier ontstaat.
De bouwwijze behoeft geen afvoer van grond, waardoor bijvoorbeeld problemen met PFAS worden voorkomen. Doordat zeer weinig bouwactiviteiten op locatie nodig zijn en er zeer licht wordt gebouwd, zal de stikstofdepositie  in de aanlegfase heel gering zijn.
 
Middels slimme computertechnologie worden kruislaaghouten panelen in unieke vormen gezaagd. Hiermee wordt een stabiele, hyperboloïde vorm gemaakt. Deze wordt met een circulair isolatiemateriaal bekleed en voorzien van een waterdichte laag. Als afwerking komt over het geheel een open lattenwerk van Accoya planken. Door deze materialisering in hout wordt veel CO² opgeslagen in plaats van geproduceerd.
In het hart van de woning zijn de voorzieningen voor sanitair en techniek aangebracht. Hierdoor ontstaat aan elke open zijde een lichte leefruimte die grenst aan een ruime veranda.
 
Projectnummer:  282
Projectnaam:  Twinkelhuis
Locatie: Divers
Betreft:  Volwassen Tiny house in hout
Opdrachtgever: Kampertbouw
Bouwer: Kampertbouw
Contructeur: Tentech
   
Ontwerp:  2019
Realisatie: 2021
   
Links: Kampertbouw
  Tentech

SYNARGIO architecten B.V. | Stationsweg 9 | 6711 PJ  EDE | Postadres: Postbus 8243 | 6710 AE  Ede
t: 0318 618 311 | i: www.synargio.nl | e: | kvk: 93444583 | btw: NL866403152B01

privacybeleid